zobrazené 739x

Dnes tu pre Vás máme rovno dve zdravé varianty starých známych receptov.

 

Rizoto z quinoi

Suroviny:

cibuľa
kokosový olej
tofu
quinoa
mrazený hrášok (prípadne iná zelenina)
bezgluténová vegeta
himalájska soľ, mletá paprika, korenie štyroch farieb

Recept:
Na kokosovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájané tofu, himalájsku soľ. pomleté korenie štyroch farieb, bezgluténovú vegetu, červenú papriku, chvíľu orestujeme, aby sa tofu opieklo, podlejeme horúcou vodou a chvíľu na to pridáme mrazený hrášok (je lepšie ho mať rozmrazený). Ak nemáme radi suché rizoto, urobíme si viac šťavy. 
Quinou je treba pred varením opláchnuť horúcou vodou, inak bude trochu horká. Dáme variť ako ryžu, ale s väčším množstvom vody, osolíme pridáme, celú cibuľu, trochu vegety a pomaly uvaríme. Osobne si najprv odoberiem trocha šťavy z tofu, pridám quinou a potom prilievam šťavu späť aby vnikla hustota akú máme radi (quinoa už nebude hustnúť ako ryža). 

Namiesto tofu sa dajú použiť kuracie prsia. Tento recept je vhodný na bezlepkovú diétu.

Zapekané paleo cestoviny

Suroviny:

paleo rezance z tekvicových semien/sezamové/ľanové
4-5 jablká
1-2 banány
kokosový olej
brezový cukor
bio škoricový cukor
bio citrónový cukor
javorový sirup (najlepšie typ C)

Recept:
Rezance uvaríme podľa návodu. Jablká ošúpeme, nakrájame na väčšie kúsky, dáme do hrnca, zalejeme asi do polovice vodou, pridáme bio škoricový, bio citrónový cukor (po jednom balení), brezový cukor pridáme podľa chuti (brezový cukor je bez kalórii tak sa nemusíte báť). Celé to dusíme do polomäkka, pred koncom pridáme lyžicu nopalového prášku.

Na pekáč dáme uvarené cestoviny, polejeme roztopeným kokosovým olejom, na to pridáme jablká aj so šťavou (nie toľko aby plávali), celé to trochu premiešame a navrch poukladáme pokrájané banány. Dáme zapiecť do rúry na 180 stupňov na cca 15-20 min. Pred podávaním môžeme poliať javorovým sirupom.

Na večeru tieto cestoviny kvôli ovociu nie sú vhodné, ale kľudne si ich môžete dať na raňajky na druhý deň, pretože majú vysokú výživovú hodnotu a sú vhodné aj na bezlepkovú diétu

© 2015 / TALESA s.r.o.

webdesign Webdesign, tvorba web stránok