Dnes si povieme, ktoré ingrediencie sa dajú zmeniť v tradičnom recepte na
pečenie pre jeho zdravšiu alternatívu.
Pôvodné ingrediencie na jablkovú piškótu sú tieto:
400g hrubej múky
200 - 250g kryštálového cukru
4 vajcia
700g strúhaných jabĺk
1 lyžička sódy
2 dcl oleja
Zdravšia verzia tohto receptu je táto:
200g špaldovej polohrubej múky
200g mandľovej alebo sezamovej či tekvicovej múky
200 - 250g brezového cukru
4 vajcia
700g strúhaných jabĺk
2 kypriace prášky s vinným kameňom
cca 1dcl kokosového oleja (zohriať aby bol riedky)
Plech potrieme kokosovým olejom a posypeme ktoroukoľvek múkou.
Všetky suroviny spolu zamiešame, pečieme pri 180 stupňoch (trochu dlhšie ako pôvodný recept, keď začne hnednúť skúsime špáradlom, ak sa už cesto nelepí piškóta je už upečená).
Ak by sa Vám koláč zdal suchší (záleží od množstva jabĺk) môžete ho poliať javorovým sirupom.
Dobrú chuť.