zobrazené 1369x

Dnes si povieme, ktoré ingrediencie sa dajú zmeniť v tradičnom recepte na
pečenie pre jeho zdravšiu alternatívu.

Pôvodné ingrediencie na jablkovú piškótu sú tieto:

                 400g hrubej múky

                 200 - 250g kryštálového cukru

                 4 vajcia

                 700g strúhaných jabĺk

                 1 lyžička sódy

                 2 dcl oleja

Zdravšia verzia tohto receptu je táto:

                 200g špaldovej polohrubej múky

                 200g mandľovej alebo sezamovej či tekvicovej múky

                 200 - 250g brezového cukru

                 4 vajcia     

                 700g strúhaných jabĺk

                 2 kypriace prášky s vinným kameňom

                 cca 1dcl kokosového oleja (zohriať aby bol riedky)           

Plech potrieme kokosovým olejom a posypeme ktoroukoľvek múkou.

Všetky suroviny spolu zamiešame, pečieme pri 180 stupňoch (trochu dlhšie ako pôvodný recept, keď začne hnednúť skúsime špáradlom, ak sa už cesto nelepí piškóta je už upečená).

Ak by sa Vám koláč zdal suchší (záleží od množstva jabĺk) môžete ho poliať javorovým sirupom.

Dobrú chuť.

© 2015 / TALESA s.r.o.

webdesign Webdesign, tvorba web stránok